Overname SW Car Supermarket zet groeiplan Big Motoring World op gang

Big Motoring World heeft een ambitieus groeiplan gelanceerd met de overname van SW Car Supermarket, de in Peterborough gevestigde supermarktketen voor gebruikte auto’s.

De toevoeging van de twee nieuwe Peterborough-dealers van het bedrijf zal de voetafdruk van Big Motoring World vergroten tot vijf gebruikte autosupermarkten en markeert ook de start van een uitbreidingsplan in het VK en een zachte lancering van de nieuwe bedrijfsidentiteit.

Het bedrijf is nu actief op zoek naar nieuwe panden in grote grootstedelijke hubs, waaronder Londen, Birmingham, Manchester, Glasgow, Derby en Leeds als onderdeel van een poging om zijn voetafdruk verder te vergroten.

Peter Waddell, CEO van Big Motoring World – ook de drijvende kracht achter het online autoretailplatform carzam – zei: “Onze ambities voor de groep zijn – zoals onze naam al doet vermoeden – groot.

“We hebben een beproefd bedrijfsmodel ontwikkeld dat zelfs in de zwaarste economische omstandigheden duurzaam is.

“Onze klanten houden van onze ongecompliceerde en eerlijke benadering van autodetailhandel en de waardepropositie die we bieden.

“Onze voertuigen zijn geprijsd om te verkopen en we richten ons sterk op de klantervaring, waardoor de pijnpunten die bij de meeste dealers te zien zijn, worden geëlimineerd.

“We kijken ernaar uit om de mensen van Peterborough een nieuwe en betere auto-aankoopervaring te bieden en ons personeelsbestand in dit deel van het land verder uit te breiden.”

SW Car Supermarket was het onderwerp van een AM-dealerprofielfunctie in 2019.

Destijds was de oprichter Anton Khan een van de jongste chief executives in de branche, op 33-jarige leeftijd.

Khan had geen ervaring met het verkopen van auto’s toen hij de universiteit in Sheffield verliet en in 2010 de automobielsector betrad.

Hij zei dat de bereidheid om risico’s te nemen hem hielp om snel te groeien. Khan vertelde AM: “Sommige mensen kunnen een beetje in de war raken door de groei van hun bedrijf. Ik geloof in het nemen van risico’s. Als je geen risico’s neemt, bereik je nooit iets.

“Als je een stevige basis voor het bedrijf hebt en de juiste mensen om je heen hebt, is het een kracht achter je die je helpt om het volgende niveau te bereiken.”

Khan voegt zich nu bij het uitvoerend leiderschapsteam van Big Motoring World als investeerder en chief operating officer en staat in de rij om de CEO-rol van de groep op zich te nemen wanneer Waddell na meer dan 35 jaar in de industrie de rol van voorzitter op zich neemt.

Anton Khan SW Auto SupermarktIn een reactie op de overname door Big Motoring World van zijn SW Car Supermarket-bedrijf, zei Khan: “Ik ben verheugd om me bij Big Motoring World aan te sluiten en voort te bouwen op het succes van onze twee gevestigde autosupermarkten in Peterborough.

“Als inwoner van Peterborough ben ik er altijd trots op geweest om de lokale gemeenschap te dienen en bij te dragen. Het nieuws van vandaag stelt ons in staat om meer gevraagde voorraad naar de lokale omgeving te brengen tegen uitzonderlijke prijzen, waarbij we profiteren van enorme schaalvoordelen.”

Big Motoring World gaat een nieuwe regionale aftersales-afdeling in Peterborough opzetten om de twee voormalige SW Car Supermarket-locaties te ondersteunen.

Alle voorraden zijn voorbereid in het bestaande 10 hectare grote nationale voorbereidingscentrum voor voertuigen in de stad.

Big Motoring World zei dat beide voormalige SW Car Supermarket-sites nu tijdelijk zullen worden gesloten om renovatiewerkzaamheden mogelijk te maken.

Het filiaal aan John Wesley Road gaat naar verwachting in november 2021 open.

Verdere renovaties, in totaal £ 4 miljoen, zullen worden uitgevoerd in de Padholme Road East-vestiging, en de site zal naar verwachting begin 2022 worden heropend.

Big Motoring World werd in 1986 door Waddell opgericht als een klein terrein van 20 auto’s en heeft een enorme uitbreiding ondergaan, waaronder meer recentelijk de lancering van een prestigieuze supermarkt van 21 hectare en 1.000 auto’s in Blue Bell Hill, Kent, in 2018 en een Op Enfield gebaseerde supermarkt met 800 auto’s in 2020.

In 2020 behaalde de groep een omzet van £ 295 miljoen, ondanks de marktverstoring veroorzaakt door de COVID-19-pandemie.

Door de overname van SW Car Supermarket zal de voorraad gebruikte auto’s van Big Motoring World toenemen tot 6.000.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Buurtbusdeglind
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart