Eastern Western Motor Group meldt een stijging van de winst vóór belastingen van 33% in 2020

Eastern Western Motor Group heeft een stijging van de winst vóór belastingen van bijna 33% gerapporteerd in een reeks financiële jaarresultaten voor 2020 die de impact van de COVID-19-pandemie op haar handelsactiviteiten blootleggen.

Het in Edinburgh gevestigde AM100 autodetailhandelsgroepDe resultaten laten een hogere winst voor belastingen zien van £15,8 miljoen (2019: £11,9m) ondanks een omzetdaling van 14,1% van £774m naar £665m in de periode tot 31 december 2020.

Maar na maatregelen te hebben genomen om de overhead te verminderen en de financiële zekerheid van de groep te behouden, is het erin geslaagd om in 2021 uit te breiden met de overname van de Alex F. Noble and Sons-dealergroep in mei.

De overname handhaaft de vertegenwoordiging van Nissan op vijf locaties, na de sluiting van zijn Perth-dealer, zei het.

De verkoop van nieuwe auto’s daalde met 21% omdat de sluiting van COVID-10 de handel op de 27 franchiselocaties van de groep tot stilstand bracht, maar de winstgevendheid van gebruikte auto’s bleef sterk, zei Eastern Western.

Om de impact van de COVID-19-pandemie bloot te leggen, bleek uit de jaarlijkse financiële resultaten van Eastern Western dat 80% (1.300) van het personeel onmiddellijk werd ontslagen na de aankondiging van de eerste lockdown op 24 maart vorig jaar.

Wel heeft de groep het werknemersloon voor heel 2020 aangevuld tot 100%.

Tijdens de eerste COVID-19-lockdown – van maart tot eind mei – leed de groep een jaar-op-jaar verlies van winst vóór belastingen van meer dan £ 8 miljoen.

Eastern Western meldde dat het tussen maart en eind juni 8.000 nieuwe en gebruikte auto’s minder verkocht, aangezien de aftersales 100.000 arbeidsuren en meer dan £ 7 miljoen aan onderdelenverkoop verloor.

Maar de resultaten van de groep onthulden: “Terwijl de verkoopcijfers van voertuigen daalden, waren we in staat om een ​​vergelijkbaar resultaat te behalen als het voorgaande jaar in de winstgevendheid van gebruikte auto’s dankzij verbeterde ingehouden marges, zelfs met een daling van 11% in verkoopvolumes.

“Dit, gecombineerd met een strakkere beheersing van de overheadkosten, zorgde voor een stijging van de winstgevendheid van 10% binnen de verkoopafdelingen.”

De raad van bestuur voegde toe: “Over het algemeen zijn de bestuurders tevreden met de groepsprestaties voor 2020 en zijn ze buitengewoon dankbaar voor de enorme inzet en toewijding die door al onze medewerkers is getoond in deze ongekende tijd.

Eastern Western Motor Group exploiteert momenteel 27 franchisevestigingen voor nieuwe auto’s met OEM-partners Mercedes-Benz (3), BMW (2), Mini (2), Lexus (2), Toyota (3), Volkswagen (4), Mazda (2) , Nissan (5) en Honda (3).

Het heeft ook een Mercedes-Benz Commercial Vehicles-dealer, een Harley-Davidson-dealer en een reparatiecentrum voor ongevallen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Buurtbusdeglind
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart