Winnaar AM Awards 2021: nieuwe auto van het jaar, Land Rover Defender

De heruitvinding van de Defender 4×4 door Jaguar Land Rover (JLR) was een gigantische taak, maar het heeft de AM Awards 2021’s titel Nieuwe auto van het jaar toegevoegd aan de erkenning van goed werk.

Hoewel de naam pas sinds de jaren negentig bestaat, is het iconische ontwerp van het voertuig sinds 1948 in wezen hetzelfde gebleven.

Het enige wat JLR hoefde te doen, was dezelfde geest als de modellen uit het verleden van het merk te vangen, en tegelijkertijd de kloof te overbruggen tussen de uitgeklede, robuuste offroader en iets te creëren dat ook klanten zou aantrekken die op zoek zijn naar een hightech luxe SUV.

In alle opzichten is JLR erin geslaagd een model af te leveren dat begeerte uitstraalt en Land Rover-dealers en auto-retailfans in het Verenigd Koninkrijk in verrukking brengt met deze door lezers gestemde prijs.

De nieuwe Defender is beïnvloed door zijn verleden, maar wordt er niet door beperkt en JLR heeft een voertuig gebouwd met alle offroad-capaciteiten die klanten ooit nodig zullen hebben en dit gecombineerd met een indrukwekkend capabel onroad-pakket.

De Defender-reeks heeft versies om een ​​reeks conquest-klanten aan te trekken, met een driedeurs 90 of vijfdeurs 110 met een reeks benzine- en dieselmotoren, evenals een plug-in hybride.

Het assortiment bevat zelfs een uitgeklede commerciële versie met harde top, geprijsd vanaf £ 35.000 voor diegenen die nog steeds op zoek zijn naar een meer praktische modderplug, terwijl modellen voor personenauto’s meer dan £ 40.000 kosten, met een bijna eindeloze reeks opties en configuraties.

Meer dan de helft van de klanten kiest voor een accessoirepakket, waardoor de Defender een van de meest uitgebreide en gepersonaliseerde Land Rovers is die het bedrijf ooit heeft geproduceerd.

Binnenin vindt deze SUV precies de juiste balans tussen kwaliteit en robuustheid en zijn er alle nieuwste technologie verbonden functies om dit icoon stevig in de 21e eeuw te brengen, inclusief over-the-air software-updates en het Pivi-infotainmentsysteem, dat een intuïtief interface en een eigen back-upbatterij voor altijd actieve reacties.

Het zorgvuldig geperfectioneerde rijgedrag van de Defender levert ook een lonend rijgedrag en eersteklas comfort op alle terreinen op, evenals de maximale veiligheidsscore van vijf sterren van Euro NCAP als een extra pluim op zijn pet.

Geselecteerde finalisten

Audi A3

Ford Puma

Kia Sorento

Toyota Yaris

Volkswagen Golf

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Buurtbusdeglind
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart